Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Steunpunt nieuwe moslima's

Over ons

Islam als rode draad.

Een nieuw begin

Steunpunt nieuwe moslima's is er voor moslima's die aan het begin staan van het praktiseren van de islam en de islam als rode draad vorm willen geven in hun dagelijkse leven.


Wij zijn er voor bekeerlingen en moslima's met een islamitische achtergrond om ondersteuning te bieden bij een nieuw begin. Omdat deze weg soms lastig en eenzaam kan zijn bieden wij graag een helpende hand.

De basis

We proberen samen een sterke basis te leggen om vervolgens op eigen kracht vast te kunnen houden aan het geloof. Dit doen we door ons te focussen op de fundamenten van islam zoals o.a. de 5 zuilen, het geloof in Allah en het leren kennen van Allah (shahada), het gebed, de karakter eigenschappen van een moslim, omgeving etc. Ook bieden we ondersteuning als het gaat om moeilijkheden die we op deze weg tegen komen.

Ondersteuning

Onze begeleidsters zijn er om één op één ondersteuning te bieden in het leggen van een goede basis. Dit doen ze door middel van o.a. het delen van hun eigen ervaringen, een luisterend oor bieden, te adviseren en samen een stappen plan te maken. Daarnaast volgen ze een cursus om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op verschillende hulpvragen volgens de richtlijnen van onze organisatie.

Bijeenkomsten

Steunpunt nieuwe moslima's organiseert verschillende bijeenkomsten. Onze bijeenkomsten zijn laagdrempelig en voor alle vrouwen toegankelijk. Het doel van onze bijeenkomsten is vooral om met elkaar in gesprek te gaan en voor het gevoel van samenhorigheid. Wij organiseren bijvoorbeeld een ontbijt, picknick, lezing, rondleiding in een moskee en iftar tijdens de ramadan. Voor een overzicht van onze bijeenkomsten volg ons op Facebook!

Meerdere locaties

Steunpunt nieuwe moslima's zit op verschillende locaties met regionale steunpunten met als doel dat er voor iedereen iemand in de buurt is.

Wil je ook graag in jouw regio een steunpunt opzetten? neem dan contact met ons op voor meer informatie via [email protected]

Wat bieden wij?

> Ondersteuning bij de basis beginselen

> Ondersteuning door middel van ervaring

> Één op één begeleiding

> Bijeenkomsten

0